BLOG


PORTFOLIO
TEAM
PROCESS
RECOGNITION
GIVING
CONTACT
SHOP



Orinda Hills

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-0-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-1-0
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-1-1

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-2-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-3-0
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-3-1

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-4-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-5-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-6-0
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-6-1
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-6-2

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-7-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-8-0
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-8-1

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-9-0
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-9-1

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-10-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-11-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-12-0

Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-13-0
Orinda Hills-Oakland, California-Kriste Michelini Interiors-13-1

Within a modernist house nestled in the hills, a family of five wanted to create a minimalist home to suit their casual, indoor/outdoor lifestyle. Our clients for this project, who have discerning tastes, but also love to have fun, collaborated with us on every detail. Everything in the home contains meaning, from the typographic artwork in the dining room that spells out “family” in logos, to graphics calling out the ownership of lockers in the mudroom, to the surfboards that line the stairwell like functional artwork.

All-white walls allow these details to take center stage, while Fleetwood doors slide open to usher the outdoors in and continuous concrete flooring unifies the indoor and outdoor spaces. Italian cabinetry, an opaque glass accent wall and an internal garage door that rolls up to reveal an industrial workout room complement the contemporary architecture, while in other spaces reclaimed barnwood and retro tiles provide a playful sense of contrast.

Architecture: Douglas McQuillan
Construction: Aston Barnes Inc.
Photography: Thomas Kuoh